Registracija
Pozabljeno geslo?
Zadnje povezave
Sponzorirane povezave
Zadnji članki
Balinarski Klub Ilirska Bistrica
Kratka predstavitev uspešnega balinarskega kluba.

Najlepše posode za smeti
Ko nekdo omeni posodo za smeti, se ponavadi namrdnemo in si predstavljamo nekaj neuglednega, kar je treba skriti v najtemnejši kot stanovanja. Pa je res to nujno potrebno?

Potep po mestu
Otroci stari od štiri do šest let, iz skupine Veveričke v Vrtcu Jožefe Maslo, so se predstavili s fotografsko razstavo.

Pust Je Pršu 2015
V nedeljo, 15. februarja 2015 si je veliko število gledalcev v Ilirski Bistrici ogledalo že 20. jubilejni pustni karneval.

Milanja, 31.01.2015
Sprehod po Milanji.

Partnerji
Strani
Najbolj iskano

Potep po mestu

Dodano dne: May 27, 2015 12:53:10 AM
 
Kategorija: KULTURA: Fotografija

potep po mestu

 

Otroci stari od štiri do šest let, ki obiskujejo skupino Veveričke v Vrtcu Jožefe Maslo Ilirska Bistrica, so se prvič predstavili s samostojno fotografsko razstavo.

V začetku šolskega leta so se pridružili mednarodnemu projektu "Pomahajmo v svet", ki temelji na zavedanju lastne identitete, spoznavanju sebe, svojega kraja, Slovenije in drugih kultur in narodov.

V okviru tega projekta so, otroci ter njihovi vzgojiteljici Vesna Rutar in Mirjam Kirn, spoznavali znamenitosti, posebnosti in lepote  mesta Ilirska Bistrica. Na pobudo predsednika foto kluba Sušec, Andreja Bergoča, so se s fotoaparati odpravili na potep po mestu Ilirska Bistrica in skozi fotografije ujeli njegove podobe. Da bi izostrili njihov pogled so k sodelovanju povabili tudi zelo aktivnega člana fotokluba Sušec, Stojana Spetiča, ki jih je preko kratkega foto tečaja naučil pravilne uporabe fotoaparata, načine fotografiranja in različnih perspektiv. Z njimi se je odpravil tudi na potep, kjer jih je še dodatno motiviral in usmerjal. Otroci so pokazali izjemno občutljivost pri opazovanje detajlov ter veliko spretnosti in sposobnosti pri fotografiranju.

Razstavo, na kateri je bilo prikazanih 29 velikih fotografij ter čez 200 malih fotografij ter veliko risb,  je odprl Rajko Kranjec, vodja Galerije na Vidmu, ki je pohvalil vse sodelujoče in poudaril, da so tokratni avtorji, ki razstavljajo v Galeriji, najmlajši doslej. V priložnostnem programu so otroci iz skupine Veveric zapeli tri pesmi, od tega eno v angleškem jeziku.

 

 

O poteku projektov »Pomahajmo v svet« in o »Potepu po mestu«, kot so poimenovali fotografsko razstavo, sta spregovorila Vesna Rutar, vzgojiteljica skupine Veverice in Andrej Bergoč, predsednik Foto kluba Sušec Ilirska Bistrica. O poteku obeh projektov je bila predstavljena tudi kratka video predstavitev.

Ingrid Fatur, ravnateljica Vrtca Jožefe Maslo, se je vzgojiteljicama Vesni Rutar in Mirjam Kirn in ostalim sodelujočim v projektu zahvalila za uspešno opravljeno delo.

Odprtja razstave se je udeležilo veliko staršev otrok in njihovih sorodnikov, ki so bili navdušeni nad rezultatom dela njihovih otrok, vzgojiteljic in mentorja.

 
Ocene Povprečna ocena: (0 glasov)
Za ocenjevanje se prijavi.
Komentarji

Še ni komentarjev.


Za dodajanje komentarjev se prijavi.